Theatershow

Voor degenen die er niet bij konden zijn op 19 september 2020 is hier een impressie van Overleven voor Dumies. We hopen jullie te zien in een volgend theaterseizoen!

De voorstelling is op basis van alle RIVM richtlijnen

2020-09-19T20:30:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Theatershow “Overleven voor Dummies”!

Zangeres Joanna Bridge werd als 11 jarig meisje neergeschoten in Amsterdam West. Een gebeurtenis die plaats vond op kerstavond 1981. Zij wist als klein getraumatiseerd meisje het huis uit te vluchten om haar moeder en broertje te laten bevrijden. Nu bijna 40 jaar later is zij bereidt om haar verhaal te delen. Het verleden heeft haar op een bepaalde manier achtervolgd. Toch heeft ze nooit opgegeven en is zij blijven knokken voor haar geluk. Joanna: ” ik ben blij dat ik leef “. Haar doel voor 2020: “ik wil met mijn theatershow volwassenen en kinderen inspireren om nooit op te geven want er is altijd nog een weg, de veilige weg naar jezelf en de juiste positieve mensen om je heen”.

Joanna staat met haar theatershow “Overleven voor Dummies” op 19 september in het Griffioen theater in Amstelveen. Zij durft nu pas terug te kijken op haar jeugd. Wie waren die mensen die haar moeder en broertje hielpen te bevrijden? Een verhaal dat gaat over de facetten van het leven. Joanna Bridge, een vrouw die zowel als kind en als moeder voor pittige uitdagingen in het leven heeft gestaan. Toch heeft het haar gebracht tot de vrouw en zangeres die zij nu is. Een sterke vrouw die geen uitdaging uit de weg gaat. Joanna kan als geen ander praten met volwassenen en kinderen over het leven of in haar geval, zingen. Een zangeres die zo’n beetje elke emotie in het leven heeft gevoeld en meegemaakt. Eind 2019 schreef zij het nummer “Gebroken Spiegel”. Een nummer dat gaat over haar zoon met ADHD en haar inmiddels overleden broertje. Gebroken Spiegel gaat over dat jij ziet hoe mooi en bijzonder een geliefd persoon is maar dat de persoon het zelf niet ziet. Hoe moeilijk het is om iemand los te laten zodat diegene het juiste pad naar zichzelf kan terug vinden. Zoals zij, als 11 jarig meisje, wist op te staan nadat zij was neergeschoten. Dat zegt iets over haar kracht en de wil om te overleven.

Never give up and fight for your life!

Tickets zijn direct online the bestellen via het Griffioen Theater:

https://griffioen.vu.nl/voorstelling/seizoen-19-20/joanna-bridge/

Joanna Bridge

De Aalsmeerse zangeres en songwriter Joanna Bridge komt op 19 september 2020 met haar theatershow Overleven voor Dummies naar het Griffioen Theater in Amstelveen

Joanna Bridge  is o.a. bekend van het optreden bij het tv progamma All Together Now 2019 en was zij jarenlang de leadzangeres in de band van Dane & Alain Clark, Dane & the Dukes of Soul !

Samen met haar coach Michelle Splietelhof ondersteund door het Vocal Center en haar partner en bassist Ricky de Leau heeft zij deze theatershow geschreven.

Overleven staat voor daadkracht en doorzetten, vandaar de titel. Bijna al haar liedjes hebben ook een verwijzing naar het nooit opgeven in het leven. Dummies staat voor de fases in haar leven. Haar reis van een verlegen getraumatiseerd meisje naar de vrouw en zangeres die ze nu is.

Joanna weet als geen ander haar passie voor muziek aan haar publiek over te brengen, zij heeft het notabene allemaal zelf meegemaakt. Haar creativiteit heeft haar doen overleven en muziek is en was altijd haar uitlaatklep.

Joanna haar motto: Ik wil dat mensen na de voorstelling niet alleen hebben genoten van mijn nummer maar ook het gevoel hebben dat ze me beter hebben leren kennen.

In haar one woman show Overleven voor Dummies neemt Joanna Bridge je op sleeptouw door het donkere doolhof dat haar leven is geweest. Een gebeurtenis 40 jaar geleden op Kerstavond in 1981 in Amsterdam. De weg is bezaaid met verborgen bermbommen gevormd door te pijnlijke herinneringen.

Hindernissen van verdriet werpen zich op en dwars door de akelige donkere schaduwen van het verleden op haar weg. Joanna vecht en worstelt zich  los.

Ze overleeft niet alleen, ze overwint!

Haar wapens: humor, passie en een diepgewortelde liefde voor muziek blijken haar redding.

Een theatershow die start met een heftig verhaal die je omver blaast met een lach en zeker ook een traan. Dit tezamen met  prachtige Nederlandstalige liedjes geschreven door Joanna Bridge vanuit haar hart en bekende liedjes van Willeke Alberti tot aan de Jackson Five komen voorbij.

Ze wordt bijgestaan door haar vijfkoppige band en haar backing vocals:  Jeffrey Rademaker – Muzikale leiding & Gitaar/ PP Everts – Keyboards/ Marcel Saphtu – Drums/ Remko Icke – Saxofoon/ Ricky de Leau – Basgitaar/ DC Motion Ladies – backing vocals

“Ik ben ervan overtuigd dat als Joanna Bridge in het theater staat, je helemaal wordt meegenomen door haar muziek, performance en stem”

%d bloggers liken dit: